Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Höjden Göteborg A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
SK Höjden Göteborg
Bandy
A-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Kareby IS 4 4 0 0 12
2 Sunvära SK 3 3 0 0 9
3 SK Höjden 17 2 1 14 7
4 Mölndal BK 1 1 0 0 3
5 Surte BK 1 1 0 0 3
6 Kungälv J20 1 1 0 0 3
7 Lidköpings AIK 1 1 0 0 3
8 Kålland 1 1 0 0 3
9 Slussen 1 1 0 0 3
10 Vargöns BK 1 1 0 0 3
11 Skövde BK 2 0 1 1 1
12 Månsarp 0 0 0 0 0
13 Vildkatterna (Surte B) 0 0 0 0 0
14 BK Bore 0 0 0 0 0
15 Kungälvs SK 0 0 0 0 0

Match

Kungälv J20

8 - 5
Ale Arena
29 september 2013
12:00

SK Höjden

Referat

Referat: Kungälv J20 - SK Höjden

Det var i ett riktigt skön sensommarväder som SK Höjden i dag klev in i den något mindre somriga Ale arena för att spela årets första träningsmatch. Vi hade samlats extra tidigt för att gå igenom så många detaljer inför matchen som möjligt. Det märktes tidigt att det var ett bra motståndarlag, då de inledde i ett mycket högt tempo med stor delaktighet, temposkiftningar och gedigna urvändningar och dropp. Ett spel som vi i mångt och mycket strävar efter att inkorporera i vårt lag. Kungälv behöver några knappa minuter på sig att skicka in 1-0 efter att vi tappat bollen på egen planhalva. Vi lyckades snabbt kvittera genom Adam Samuelsson. Några minuter senare byggs ett bra anfall upp långt ner i egen planhalva. Hellström lyckas till slut böka sig in i straffområdet och når en Edward Falk mitt innen i smeten (som sig bör) och som lyckas peta in 2-1. Kungälv är sedan nära att göra 2-2 om inte Johan Laryd gjort en mycket fin räddning på sin vänstra sida. "Det var inget bra skott" sa en mycket ödmjuk Laryd efteråt. Efter slarv i eget försvar lyckas Kungälv få en hörna, vilken samme person som missade straffen, nu revanscherar in 2-2. Samma siffror utgör halvtidsresultatet.

I halvtid är det en ganska uppsluppen stämning i omklädningsrummet och känslan (om man ska ta på sig att tala för alla) är att vi trummar på så ordnar det här sig. Det gjorde det inte. 3-2 är ett faktum kort efter att domaren blåst igång andra halvlek. Målet kommer till på missad markering i eget försvar. För den som följde elitrapport så står det sedan "just nu händer det inte så mycket". Det kan jag hålla med om, bortsett från det att SK Höjden tappar hela sitt spel. Det som händer är att vi försöker matcha deras höga tempo. Eftersom de ofta stänger av passningsalternativen i våra urvändningar så har vi svårt att droppa oss förbi dem. Vi "löser det" genom att spela väldigt rak bandy där vi åker mycket på egen hand. Svårigheten i att spela rak kontringsbandy mot ett skridskostarkt lag är att man fort blir trött. Vi blev väldigt trötta, och med tröttheten kom misstagen. Så inom loppet av 5 minuter går vi i från stadiet "just nu händer inte så mycket", till en klar 6-2-ledning till Kungälvs favör. Med tio minuter kvar lyckas vi dock putsa till siffrorna något tack vare två skott av Adam samt ett friläge av Erik Nilsen. Med ytterligare ett par Kungälv-mål skrevs slutresultatet till 8-5.

Totalt sett tycker jag att vi gör en bra första match. Att vi förlorar med 8-5 tycker jag inte är särskilt betydelsefullt, då träningsmatcher är vilket namnet antyder, just träningsmatcher. Så jag tycker att vi har goda intentioner, positiv stämning och gör en tapper insats till att matcha detta starka motståndarlag med flertalet elitseriespelare. O det bästa av allt. bandysäsongen är igång!